Julehjælp

Julehjælp fra Røde Kors Midtfyn

Juletiden er svær for tusindvis af familier i Danmark. Der er ganske enkelt ikke råd til julemiddag, hygge og gaver, når ressourcerne i forvejen er små.
For familierne er højtiden ofte forbundet med bekymringer og afsavn – julen er lig følelsen af at stå helt udenfor. Røde Kors Midtfyn har gennem de seneste år oplevet en markant stigning i antallet af mennesker, der har brug for hjælp til at klare hverdagen; og specielt til at leve op til de forventninger, der knytter sig til julen, om god mad, glade barneøjne, gaver og samvær.
Røde Kors Midtfyn uddeler derfor hvert år julehjælp til børnefamilier, der ellers vil kunne have svært ved at finde julestemningen frem.

Røde Kors Midtfyn har selv kunnet yde hjælp til 40 familier om året. Det sker i form af et værdibevis til en nærliggende Brugs, hvor man så kan gå hen og få byttet beviset med varer.
Derudover har Midtfynsafdelingen fra Røde Kors’ landsorganisation modtaget 30 betalingskort, som kan bruges i nogle nærmere angivne supermarkeder.

Selvom 85 hjælpeportioner lyder af et stort antal alene i Midtfynsområdet, så er indtrykket, at behovet slet ikke er dækket.

Borgerne kan ikke selv anmode om julehjælp.
Modtagerne af julehjælp findes i et samarbejde mellem Røde Kors Midtfyn og kommunens skoler og socialforvaltning.