130 børnefamilier kan få Julehjælp

130 børnefamilier kan få Julehjælp

De fleste glæder sig til julen, men højtiden for nogle familier kan være forbundet med ekstra store bekymringer. Måske er der ikke råd til julemiddag og juletræ.

Et stort antal familier i lokalområdet har brug for hjælp til at klare tiden op mod jul, måske pga. de voldsomme prisstigninger på gas og elektricitet, arbejdsløshed eller sygdom.

Disse børnefamilierne kan opleve, at ressourcerne er få og afsavnene store. Deres hverdag kan adskille sig markant fra andre familier.

Der er ikke råd til afholdelse af julen, børnefødselsdag eller fritidsaktiviteter. Det er med til at isolere børnene fra deres jævnaldrende – og det påvirker deres trivsel på både kort og lang sigt.

Røde Kors Midtfyn yder julehjælp

Børnefamilierne, der er bosiddende i Røde Kors Midtfyns arbejdsområde, som er den nordlige del af kommunen og omfatter de tidligere Årslev, Ringe og Ryslinge kommuner, kan få julehjælp.

De 130 børnefamilier får op mod julen tilsendt et gavekort til COOPs butikker på en værdi af 900 kroner til indkøb til julen.

Vi håber, at julehjælpen giver børnefamilierne et lyspunkt i en trængt hverdag.

Familierne kan ikke selv ansøge om julehjælpen, men skal henvende sig til klasselæreren eller en anden kommunal medarbejder.